Piata la vedere (Bursa de Valori Bucuresti)

Rolul Bursei de Valori Bucuresti este de a furniza o piata organizata pentru tranzactionarea valorilor mobiliare, de a contribui la cresterea lichiditatii valorilor mobiliare prin concentrarea in piata a unui volum cat mai mare de valori mobiliare, de a contribui la formarea unor preturi care sa reflecte in mod corespunzator relatia cerere-oferta si de a disemina aceste preturi catre public.

Intermedierea vanzarii si cumpararii de actiuni ale firmelor cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este principalul serviciu oferit de catre S.S.I.F. VIENNA Investment Trust clientilor sai. Daca doriti sa investiti pe piata de capital, nu o puteti face in mod direct, ci doar prin intermediul unei Firme de Investitii autorizata (S.S.I.F.).

Pentru a putea incepe tranzactionarea prin intermediul S.S.I.F. VIENNA Investment Trust, urmatorii pasi vor fi parcursi:

  • Semnarea contractului de intermediere
  • Completarea Cererii de deschidere cont, impreuna cu anexele la contract
  • Deschiderea unui cont in cadrul SSIF, respectiv cont de bursa
  • Se vor stabili obiectivele investitionale si se va specifica nivelul de risc asumat
  • Clientul va alimenta contul de numerar deschis la SSIF cu fonduri care sa acopere instructiunile de cumparare, inclusiv comisioanele aplicate
  • Se vor transfera de la Depozitarul Central actiunile ce vor face obiectul instructiunilor de vanzare ale Clientului
  • Se vor transmite instructiunile de vanzare/cumparare ale Clientului, urmand ca acesta sa primeasca o confirmare a executarii ordinelor imediat ce va fi posibil, dar fara a se depasi termenul prevazut de lege.

Tipuri de cont

Cont Asistat

Este contul care permite Clientului sa isi gestioneze el insusi portofoliul si sa decida singur cu privire la oportunitatile de investitii, la titlurile in care investeste precum si strategia adoptata conform nivelului de risc asumat. Instructiunile Clientului care opteaza pentru acest tip de cont vor fi precise, insa Clientul poate beneficia in continuare si de opinii profesionale privind cele mai bune oportunitati de investire.

Cont Discretionar

Clientii care aleg acest tip de cont acorda, in primul rand, votul lor de incredere cu privire la pregatirea echipei S.S.I.F. VIENNA Investment Trust. Astfel, deciziile vor fi luate in numele lor in ceea ce priveste cele mai oportune investitii in fiecare moment de catre brokerul desemnat si numai in limitele expres acordate de Clienti. Acest tip de cont poate fi deschis fie la semnarea contractului initial, fie ulterior. Compania va decide care vor fi titlurile in care vor fi investite sumele puse la dispozitie de catre client, urmand a crea si administra portofoliul de detineri al acestuia. Chiar si in cazul unui cont discretionar, clientul poate in orice moment sa plaseze ordine de vanzare sau cumparare, dupa cum considera acesta ca ar fi mai profitabil.

Cont on-line

Clientii care doresc sa tranzactioneze direct printr-o platforma electronica de tip on-line, au posibilitatea sa utilizeze un cont asistat, dar trebuie sa cunoasca si sa inteleaga tehnicile necesare tranzactionarii pe o piata reglementata.

Clientul poate in orice moment sa isi modifice optiunea asupra tipului de cont ales, fara a fi percepute taxe sau comisioane suplimentare. Inainte de o astfel de schimbare, va sugeram sa verificati lista de comisioane si taxe aplicabile fiecarui tip de cont.