ANALIZĂ ZILNICĂ – 23 FEBRUARIE 2012 ( BANCA NATIONALA A GRECIEI & USD/JPY )

Raport realizat de Cosmin Ruse, ASIF in cadrul SSIF VIENNA Investment Trust SA , E-mail: cosmin.ruse@viennainvestment.ro

1. Banca Naţională a Greciei – ( .NBGr.AT ) *

Grecia şi miniştrii de Finanţe ai Zonei Euro au căzut de acord Marţi dimineaţă asupra celui de-al doilea pachet de salvare. Pieţele nu au reacţionat iniţial la această ştire deoarece există încă dubii cu privire la reducerea pe care o vor accepta creditorii privaţi, la capacitatea Greciei de a implementa o nouă serie de măsuri de austeritate şi la ţintele de creştere considerate ca fiind prea optimiste. Toţi principalii indici bursieri au scăzut, iar investitorii nu par impresionaţi de înţelegerea anunţată, având în vedere trendul acţiunilor Băncii Naţionale a Greciei. După cum puteţi vedea, preţul acţiunilor a coborât sub media mobilă de 200 de zile, ajungând luni în jurul valorii de €3 , lucru care a dus la o retragere puternică în ultimele două şedinţe de tranzacţionare. În momentul de faţă, acţiunile caută suport în jurul nivelului €2,30/2,50. Este recomandat să consultaţi din când în când acest grafic deoarece este unui dintre barometrele pieţei. Dacă acţiunile NBG găsesc suport în jurul nivelului actual, atunci este posibil să vedem o creştere a interesului faţă de acţiunile băncilor europene în special şi faţă de piaţă în general.

*preţ CFD

 

2. US DOLLAR/JPY  – ( USD/JPY )*

Mai jos puteţi vedea un grafic săptămânal al evoluţiei perechii valutare USD/JPY între 2006 şi 2012. Dolarul a pierdut teren faţă de yen începând cu 1998, însă scăderea din ultimii patru ani şi jumătate a fost extraordinară. Dolarul a căzut aproape 40%, de la maximul de 124,13 atins în data de 17 iunie 2007, până la un minim istoric de 75,56 în data de 30 Octombrie 2011. De atunci încoace, dolarul a rămas prins într-o bandă îngustă al cărui plafon de creştere este 78,30 însa atitudinea pieţei s-a schimbat în urma intervenţiilor repetate ale Băncii Japoniei şi îmbunătăţirii perspectivelor economic ale SUA. Începând cu primele zile ale lui Februarie, investitorii au trecut la lichidarea unei părţi a poziţiilor de cumparare pe yen, lucru care a permis perechii USD/JPY să treacă peste linia de trend descrescător. Perechea a depăşit deja două niveluri de rezistenţă majore la 78,30 şi 79,50. Dacă poate trece peste 80,50/81,00, atunci este posibil să vedem o creştere până la 85,00 sau 85,50.

*preţ CFD

 

 

Avertisment cu privire la riscuri

Acest raport nu este destinat pentru a fi distribuit sau utilizat de către orice persoană sau entitate care este cetătean sau rezident, în România sau în orice altă jurisdicție, în cazul în care o astfel de distribuție, publicare sau utilizare ar fi contrară unei legi sau regulament, sau care ar putea face obiectul SSIF VIENNA Investment Trust SA. Toate materialele prezentate în acest raport, cu excepția cazurilor indicate distinct, sunt în conformitate cu drepturile de autor ale SSIF VIENNA Investment Trust SA. Niciunul dintre materialele, sau conținutul acestora, sau orice copie a acestora, nu pot fi modificate, transmise, copiate sau distribuite pentru orice altă parte, fără permisiunea scrisă a SSIF VIENNA Investment Trust SA.

Materialele ce conțin recomandări de investiții realizate de către VIENNA Investment Trust SA au un scop informativ și educativ, SSIF VIENNA Investment Trust SA nu își asumă responsabilitatea pentru tranzacțiile efectuate pe baza acestor informații. Datele obținute pentru redactarea materialelor sunt obtinuțe din surse considerate de încredere, corectitudinea și completitudinea lor neputând fi totuși garantată. Informațiile cuprinse în acest raport exprimă anumite opinii legate de diverse clase de valori mobiliare reprezentate prin intermediul contractelor pe diferență. Decizia finală de cumpărare sau vânzare a acestora trebuie luată în mod independent de fiecare investitor în parte, pe bază unui număr cât mai mare de opinii și analize. SSIF VIENNA Investment Trust SA și realizatorul acestor tipuri de rapoarte nu își asumă niciun fel de obligație pentru eventuale pierderi suferite în urma folosirii acestor informații. De asemenea nu sunt răspunzători pentru veridicitatea și calitatea informațiilor obținute din surse publice sau direct de la emitenți. SSIF VIENNA Investment Trust SA avertizează clientul că performanțele anterioare nu reprezintă garanții ale performanțelor viitoare. Istoricul rapoartelor publicate și a recomandărilor formulate de SSIF VIENNA Investment Trust SA se găsește pe site-ul www.viennainvestment.ro  la linkul  Analize. Rapoartele de analiză se pot actualiza sau modifica pe parcurs, la momentul la care SSIF VIENNA Investment Trust consideră necesar. Data la care se publică sau se modifică un raport este identificată în conținutul acestuia și/sau în cadrul canalului de distribuție folosit.

SSIF VIENNA Investment Trust SA ar putea deține în diferite momente valorile mobiliare la care se face referire în aceste materiale sau ar putea acționa ca formator de piață pentru acestea sau ar putea avea relații de afaceri cu emitenții respectivi. Materialele pot include date și informații publicate de societatea emitentă prin diferite mijloace (rapoarte, comunicate, presă, hotărâri AGA/AGEA etc.) precum și date de pe diverse pagini web.

SSIF VIENNA Investment Trust SA aplică măsuri de ordin administrativ și organizatoric pentru prevenirea și evitarea conflictelor de interese în ceea ce privește recomandările, inclusiv modalități de protecție a informațiilor, prin separarea activităților de analiză și research de alte activități ale companiei, prezentarea tuturor informațiilor relevante despre potențiale conflicte de interese în cadrul rapoartelor, păstrarea unei obiectivități permanente în rapoartele și recomandările prezentate. Investitorii sunt avertizați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în valori mobiliare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Autoritatea cu atribuții de supraveghere a SSIF VIENNA Investment Trust SA este Comisia Națională a Valorilor Mobiliare, http://www.cnvmr.ro . Aceste informații sunt prezentate în conformitate cu Regulamentul CNVM 15/2006 privind recomandările pentru investiții în instrumente financiare..